épületgépészet-szeged-1038x550

ÉPÜLETGÉPÉSZET

kép

Mit értünk az alatt, hogy komfort?

Kellemes közérzetet, amely alapvetően a következő tényezőktől függ: A környezet (levegő) hőmérséklete.  A bennünket körülvevő tárgyak(falak, ablakok) hőmérséklete..Relatív páratartalom.  A ruházat, amit viselünk és a tevékenység, amit folytatunk.  Az ideális hőmérséklet körülbelül +20 C. A környezetünkben lévő tárgyak hőmérséklete soha nem lehet + 15 C-nál alacsonyabb (a környezet hőmérsékleténél 5 C-kal alacsonyabb).  Az ennél nagyobb hőmérséklet különbség hidegérzetet kelt, vagy hideg légáramlatokat okoz.  A relatív páratartalom 40 és 60% között kell, hogy legyen.  A lábak hőmérsékletének kevéssel magasabbnak kell lennie, mint a környezet hőmérséklete.

Fűtésrendszerek kombinációja megfelelő gépészettel és szabályzással ideális hőérzetet hozhatnak létre a felhasználónak minden évszakban. Hűtő-fűtő rendszerek mára már elérhető áron és pontosan vezérelhető rendszerekké váltak.

Hosszú távra nézve az alacsony hőmérsékletű rendszerek a gazdaságosság szempontját kielégítik és opcionális lehetőséget biztosítanak a megújuló energia maximális kihasználás melletti csatlakoztatására. A biztonságról a mai technika gondoskodik, a több évtized garanciát ígérő cső és szerelvény gyártók termékeivel. Az ár érték aránya projektspecifikus. A beruházási költségeknek arányban kell lenni a mai kor szabványaival és az energia felhasználást a lehető legminimálisabbra kell csökkenteni.

A rendszerek további fő szempontjai a pontos és gazdaságos vezérlés illetve a hőtermelők. A készülékek megbízhatósága főleg felújításkor fontos hiszen a megtérülésük az előző fűtőberendezéshez képest viszonylag gyorsan meg kell hogy térüljön. A zónázások komort érzetet és pénztárcát is befolyásolják. Esetleges külső hőmérséklet követő szabályzások tovább mérsékelhetik rendszerünk üzemeltetési költségét.

Beüzemelés, karbantartás :

TELEFON: +36 70/ 388-12-16

E-mail: futesszerviz@gmail.com

DÍJMENTES AJÁNLATOT KÉREK!